Salaneuloksen muistikirja

Uusia käsityöideoita putkahtaa mieleeni jatkuvasti. Se ei katso aikaa tai paikkaa. Aikaa ideoiden toteuttamiseen tuntuu vain olevan niin vähän ja vanhat ajatukset unohtuvat helposti uusien pyrkiessä mieleeni. Niinpä otin käyttööni muistikirjan ja aloin kirjoittaa muistiin ideoita ennen kuin ne unohtuvat. Muistikirja täyttyy vauhdilla ja toteutan töitä inspiraation mukaan, silloin kun se arjen aikatauluihin sopii. Tässä blogissa kerron pääasiassa kuvin, miten muistikirjan käsityöideoiden toteuttaminen etenee. Saavutanko muistikirjan lopun, ennen kuin alan täyttää uutta kirjaa?

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Talvi käsillä

Muistikirjassa on parisenkymmentä ideaa talven käsitöiksi. Lämpöiset neuleet ja valoatuovat lyhdyt/kranssit ovat listan kärjessä. Talven pimeän piristykseksi virkkasin hilelangasta lumilyhdyn ja valaistun lumikiteen. Niitä voi pitää esillä koko pimeän kauden, koska ne eivät ole liian jouluisia. Ne tuovat mukavasti valoa ja tunnelmaa.Joka talvi pitää saada neuloa uusi pipo, niin muksuille kuin itsellekin. Tämän talven pipoihin neuloin veikeitä huuhkajia, ja kun löysin ihanan pehmoisen, paksun ja neulomaanhoukuttelevan langan, istuuduin nauttimaan ja neuloin simppelin Pehmo-pipon. Ei tarvinnut turhia pähkäillä, vaan kalisutella puikkoja ja katsoa, mitä syntyy. Ja yksinkertainenhan on kaunista!


Rakastan villasukkia. Tein tällä kertaa polvisukat, joissa on istuva malli ja yksinkertainen palmikkokoristelu. Kivat ja käytännölliset, mutta värivalinnassa olisi voinut revitellä!


Talvi on jo pitkällä ja kohta pitää alkaa suunnitella jo keväisiä käsitöitä. Idealistaan jäi vielä paljon tekemättömiä projekteja: lapasia, vauvanmyssyjä, kaulahuiveja, virkattuja tossuja...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti