Salaneuloksen muistikirja

Uusia käsityöideoita putkahtaa mieleeni jatkuvasti. Se ei katso aikaa tai paikkaa. Aikaa ideoiden toteuttamiseen tuntuu vain olevan niin vähän ja vanhat ajatukset unohtuvat helposti uusien pyrkiessä mieleeni. Niinpä otin käyttööni muistikirjan ja aloin kirjoittaa muistiin ideoita ennen kuin ne unohtuvat. Muistikirja täyttyy vauhdilla ja toteutan töitä inspiraation mukaan, silloin kun se arjen aikatauluihin sopii. Tässä blogissa kerron pääasiassa kuvin, miten muistikirjan käsityöideoiden toteuttaminen etenee. Saavutanko muistikirjan lopun, ennen kuin alan täyttää uutta kirjaa?

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kevät käsillä

Kevät on ollut kovin kiireistä aikaa, joten käsityöt ovat jääneet taka-alalle. Parikymmentä ideaa muistikirjasta on yhä toteuttamatta ja olen pyrkinyt olemaan miettimättä uusia, kun toteutus on ollut niin hidasta. Lapset tarvitsivat kuitenkin uudet kevätpipot ja virkkasinkin molemmille sellaiset. Idea lähti erillisistä korvaläpistä. Pipossa on perusmalli, mutta erilaisella raidoituksella ja läpillä malliin saa vaihtelua. Värien piti tietysti olla raikkaat ja kirkkaat! Perusmalli syntyi nopeasti ja työstinkin sen heti koneella mallipiirrokseksi.Korvaläpät ovat hieman kuppimaiset, joten ne myötäilevät kasvoja ja istuvat hyvin. Pipo pysyykin päässä ilman erillisiä kiinnitysnyörejä.


Puuvillabambulanka on miellyttävä ihoa vasten, eikä pipo ole liian kuuma. Virkattu pinta on reikäinen, joten ilmanvaihtokin toimii. Onneksi lanka kestää hyvin pesua, koska kevätrapakoissa roiskuu!


Korvaläppiä voi tehdä vaikka minkälaisia, vain mielikuvitus on rajana. Syksyksi teen lisää eläinhahmoja, ainakin ketun, pöllön ja hain. Ja vähän hienonpaan myssyyn teen ruusukkeet...Mutta katsotaan sitten syksyllä, toteutuivatko suunnitelmat...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti