Salaneuloksen muistikirja

Uusia käsityöideoita putkahtaa mieleeni jatkuvasti. Se ei katso aikaa tai paikkaa. Aikaa ideoiden toteuttamiseen tuntuu vain olevan niin vähän ja vanhat ajatukset unohtuvat helposti uusien pyrkiessä mieleeni. Niinpä otin käyttööni muistikirjan ja aloin kirjoittaa muistiin ideoita ennen kuin ne unohtuvat. Muistikirja täyttyy vauhdilla ja toteutan töitä inspiraation mukaan, silloin kun se arjen aikatauluihin sopii. Tässä blogissa kerron pääasiassa kuvin, miten muistikirjan käsityöideoiden toteuttaminen etenee. Saavutanko muistikirjan lopun, ennen kuin alan täyttää uutta kirjaa?

torstai 29. tammikuuta 2015

Eläinhahmoja käsillä

Luulin, etten ehtisi tehdä yhtään käsityöprojektia valmiiksi ennen ystävänpäivää, mutta sain kuin sainkin lapaset valmiiksi. Hai -lapasidea tuli mieleeni, kun kävin lasten kanssa SeaLifessa. Eläinhahmot toimivat hyvin erilaisissa käsitöissä ja päätin kokeilla hai-teemaa kärjistä aukeavissa lapasissa. Näistä lapasista tuli käytännölliset. Kun kärjen vetoketjun avaa, voi näppärästi käyttää puhelinta, solmia kengännauhat tai kaivaa avaimet taskun pohjalta. Lisäksi pitkä pyrstö lämmittää rannetta mukavasti. Innostuin niin tästä mallista, että tein lapaset itsellenikin. Suunnitteilla on myös krokotiili lapaset/sukat.


Viime syksynä pöllöt ja huuhkajat olivat löytäneet tiensä monien käsityöharrastajien neuleisiin. Silloin tein oman versioni huuhkajasta ja sijoitin sen kännykkäpussukkaan. Hu-huu! -laukku on lapasten tavoin lapsekas, mutta voi kai aikuinenkin heittäytyä välillä lapsenmieliseksi!


Joulun aikoihin neuloin pikkutytölle kettusukat. Löysin ihanan hehkuvan oranssin langan ja idea neulotuista ketuista sai alkunsa siitä. Pohjaan laitan vielä tassunjälkijarrut SockStopilla, niin sukkia voi pitää myös kylminä talvipäivinä tarhatossuina.






keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Ystävänpäivä käsillä

Ystävänpäivään on nyt kuukausi aikaa. Tänä vuonna ajattelin aloittaa ajoissa, että saan muutaman lahjan kääräistyä pakettiin. Tällä kertaa paketeihin piilotan hauskoja ja käytännöllisiä arjen apureita, käsin tehtyjä, tietenkin.


Virkattu kahvain on kätevä kantoapu. Kuuman piirakan voi nostaa siihen suoraan uunista ja kantaa vuuan saman tien tarjoilupöydälle. Pannunalusta ei tarvita, kun kahvaimen tekee moppilangasta tai ohuesta ontelokuteesta. Tähän kahvaimeen tein kolme erilaista vaihdettavaa kahvaa eri käyttötarkoituksien mukaan.


Tästä kotelosta talouspaperiarkit voi nostaa kätevästi yhdellä kädellä. Kotelon voi täyttää helposti ja onhan se kivemman näköinen keittiön pöydällä kuin muovipussi. Valkoinen väri on tietysti arka sotkuille, mutta onneksi lanka kestää konepesua. Suunnitteilla on myös kotelo paperirullalle.



Sydämellinen bambulankainen keittiöliina tuo piristystä arkeen. Arki voi olla kaunista!



Tämä Käsi Kädessä -lapanen lämmittää ystävysten tai rakastavaisten käsiä ja mieltä. Voi sitä käyttää itsekseenkin muhvin tapaan.


Pitsisydän-kuvan myötä toivotan ihanaa tulevaa ystävänpäivää kaikille käsitöiden ystäville!


Talvi käsillä

Muistikirjassa on parisenkymmentä ideaa talven käsitöiksi. Lämpöiset neuleet ja valoatuovat lyhdyt/kranssit ovat listan kärjessä. Talven pimeän piristykseksi virkkasin hilelangasta lumilyhdyn ja valaistun lumikiteen. Niitä voi pitää esillä koko pimeän kauden, koska ne eivät ole liian jouluisia. Ne tuovat mukavasti valoa ja tunnelmaa.



Joka talvi pitää saada neuloa uusi pipo, niin muksuille kuin itsellekin. Tämän talven pipoihin neuloin veikeitä huuhkajia, ja kun löysin ihanan pehmoisen, paksun ja neulomaanhoukuttelevan langan, istuuduin nauttimaan ja neuloin simppelin Pehmo-pipon. Ei tarvinnut turhia pähkäillä, vaan kalisutella puikkoja ja katsoa, mitä syntyy. Ja yksinkertainenhan on kaunista!






Rakastan villasukkia. Tein tällä kertaa polvisukat, joissa on istuva malli ja yksinkertainen palmikkokoristelu. Kivat ja käytännölliset, mutta värivalinnassa olisi voinut revitellä!


Talvi on jo pitkällä ja kohta pitää alkaa suunnitella jo keväisiä käsitöitä. Idealistaan jäi vielä paljon tekemättömiä projekteja: lapasia, vauvanmyssyjä, kaulahuiveja, virkattuja tossuja...